Родители пишат благодарствено писмо за екипа на ОУ „Захари Стоянов“, пращат го до медиите

Родители на ученици от основно училище „Захари Стоянов“ написаха и изпратиха до медиите благодарствено писмо, в което изразяват възхищението си от професионализма на педагогическия екип на школото в пловдивския квартал „Коматево“ в тези трудни времена на криза. В него те хвалят ръководството на училището и учителите за добрата работа и видими резултати от дистанционното обучение.

Родителите сме силно впечатлени от ефективността и от изключително краткия срок, за който екипът на училището стартира учебните занятия по Google Classroom и синхронизира  действията на учители, ученици и с нас, сподели Даниела Николова, една от инициаторките на благодарственото писмо, която има дете в това училище. Чрез медиите искаме да изкажем своята благодарност към учителите на нашите деца в Районното кметство в „Южен“ , както и в Регионалния образователен инспекторат.  По думите на Николова преподавателите постоянно предлагали нови идеи, разработвали разнообразни задачи, презентации, тестове, които да поддържат интереса на децата.

Учениците от по-горните класове на ОУ „Запари Стоянов“ използвали  активно не само Google Classroom, но и правят видеовръзка чрез Google meet. Те правили споделени презентации в реално време и така всички техни съученици заедно и виждали какво правят онлайн, разказаха родители.

„Работихме здраво поне по 15 часа на денонощие и сме доволни, че резултатите са обнадеждаващи. Не всичко е гладко все още, имам неща за доизпипване, но си струваха големите ни усилията.  Още повече, че тези  добри отзиви и оценки за нашата работа от страна на родителите много ни мотивират и задължават за още по-всеотдайна и усърдна работа“, коментира директорът на основно училище „Захари Стоянов“  Елена Искилиева.

Според нея преподавателите от школото били много активни и всеки ден подготвяли съвместно задачите и материалите за часовете. Новите идеи споделяли с колегите и всеки ден правили такива проекти, презентации и тестове, които да са  интересни на децата. Имало и система, при която учениците можело  веднага да видят грешките си, след като решат задачите и тестовете.

„Задали сме специални проекти на децата, които изискват по-дългосрочна и задълбочени работа, за да видим доколко са трайни знанията им. Разработени са и интердисциплинарни уроци за технологии и предприемачество, прилагаме иновативни интерактивни методи на обучение. Така се стремим децата по-лесно  и по нетрадиционен начин за усвояват учебния материал, което явно се харесва както на тях, така и на родителите”, обяснява Искилиева.

Тя допълва, че колегите й използват всички електронни ресурси – учебници и помагала в „Уча се”, Learning apps и Грамотен.ли.

„Изпълнени сме с чувство на благодарност към учителите, които в тези трудни дни се превърнаха в герои на нашето време. За кратък срок те показаха голям професионализъм, пренастроиха работата си с нашите децата и с нас самите, сигурно им е коствало много време и отдаденост, но приеха мисията и намериха решения за часове. Ние, родителите станахме свидетели на тяхната велика мисия в образователния процес. Със своята мотивация, упоритост, търпение и безкрайната любов към професията и децата учителите заслужават само респект и благодарност. Аплодисменти за вас, уважаеми учители”, се казва в благодарственото писмо на родителите.

„Към тези иновативни методики и дистанционни обучения се стремяхме от години, но смятахме че те ще се приложат плавно. Сега в екстремната ситуация заедно успяхме да се мобилизираме и направихме истински качествен скок в образованието към неговата децентрализация. Набрахме скорост и съм сигурна, че и след приключване на това изпитание виртуалните класни стаи ще се ползват активно. Да не забравяме обаче, че технологиите са само едно средство, а най-важен е учителят и неговото лично присъствие в класната стая”, коментира Искилиева.

Related posts

Leave a Comment