Експертът Станислава Симидчийска с любопитна презентация на Bulgarian Digital Week

С любопитна и съдържателна презентация на тема „Как да създаваме съдържание, което задържа потребителското внимание“, привлече вниманието експертът Станислава Симидчийска, съосновател на копирайтинг агенция CopyVibes. Това стана по време на мащабния национален форум Bulgarian Digital Week, част от Международен панаир Пловдив.
Повече от час Станислава посвети на разликите между копирайтинг и писане на съдържание, инструментите за създаване на въздействащ текст, спецификите при т.нар. SEO content  и много други.
По време на дискусията бяха представени практически примери от работата на CopyVibes и бяха зададени интересни въпроси от присъстващите, сред които: „Копирайтинг или писане на съдържание да използваме за имейл маркетинг?“, „Трябва ли блог статиите към даден сайт да са строго съобразени с неговата тематика?“, „Колко често трябва да се публикува авторско съдържание във Facebook?“ и т.н.

Текстове, създадени за търсачките или за потребителите?
Внимание беше отделено и на този въпрос, който е от особено значение за всеки бизнес. Основна цел на всеки, предлагащ продукти или услуги, е да бъде на първи места в Google.
Това се постига както чрез правилно написани текстове (с подходящ обем, конкретно насищане на ключови думи, определена структура и т.н.), така и чрез SEO, обясни Станислава Симидчийска. И допълни, че е много е важно да не се пристъпва тънката граница между текстове, създадени за машини и текстове, създадени за читатели, ето защо тази тема също бе подробно обсъдена.
Копирайтингът винаги е съдържание, но съдържанието невинаги е копирайтинг. Това и други твърдения бяха разгледани по време на лекцията, която минути след нейния старт се превърна в дискусия. Не бяха забравени и други важни теми като нуждата от висока езикова грамотност при писането на текст, задълбоченото проучване, сериозното отношение, познаването на основите на SEO и т.н., коментира Станислава Симидчийска.
В края на събитието всички участници присъстващи получиха дигитален промо код за 40% отстъпка при първа поръчка на услуги от копирайтинг агенция CopyVibes.

Related posts

Leave a Comment