Пловдив завладян от източната философия Тай Дзи, заради уникалната й антистрес терапия

Феноменалната източна философия Тай Дзи набира все повече почитатели и популярност в България с завидно и учудващо добрите си резултати, което постига чрез своята иновативна антистрес терапия.
С нея всеки може да се справи със стреса – големият бич на съвременното общество и да направи първа крачка към промяната.

Пловдивчанът Едмонт Будакян, може да Ви поведе в една практична сесия в това тайнствено древно изкуство и ще накара всички желаещи да се потопят в това истински велико знание.
Пловдивският майстор ще Ви представи тази уникална източна философия и ще ви начертае правилния път, за да се справите със стреса.

Едмонт Будакян e многогодишен Тай Дзи главен инструктор към най-големите школи по Тай Дзи в България, като в класовете си той следва традиционните методики за преподаване на Тай Дзи, които комбинират статична и динамична медитация, самостоятелна работа и работа с партньор, релаксация и цялостност, търсейки постоянния баланс и равновесие на съзнанието.

Промяна е необходима за всеки, за да се избави от стреса в нашето заъбързано ежедневие и напрежение на работното мусто,  съветва Едмонт Будакян.  –  Промяната в себе си ще намерите чрез философията Тай Дзи като начин на живот, като изключително ефективен начин да се справим със стреса.

Според Едмонт Тай Дзи съдържа в себе си обединяването на самозащита, самопознание и добро физическо състояние на индивида. Идеята на Тай Дзи най-ясно личи в знака на Ин и Ян и по-точно в линията, която разделя кръга на две отделни половини – тя именно ги държи заедно в динамична свързаност.
Същността на Тай Дзи е взаимодействието на Ин и Ян и циркулацията на нашата жизнена сила – Ци. Ци е подобна на електричество. Тя изисква противоположността от негативно и позитивно, или движещата сила на Ин и Ян, за да може да тече, обяснява Едмонт Будакян. –
Движенията в Тай Дзи, осигуряват необходимата полярност, за да се активира и поддържа протичането на Ци, което захранва нашето тяло и нашето съзнание.
Крайният резултат от практикуването на Тай Дзи е високо енергизирано тяло, чиято структура може да бъде оприличена на триизмерно колело на велосипед.
Центърът на колелото е доленят Дан Тиен, а Ци е силата, която се разпростира по периметъра на колелото, това са тялото и крайниците, и свързва центъра чрез милионите зрънца на Ци, казва Едмонт Будакян. – Това, което ме вдъхновява е хармонията, единството и положителната енергия, които са неразделна част от практиката на Тай Дзи, споделя още Еди.
Според майстора по Тай Дзи чрез практикуването на тази философия Вие оставате центрирани през цялото време, по този начин вие се придвижвате от една позиция в друга (динамична медитация).
Вие може да практикувате формата в Тай Дзи също като вид серии от позиции на Джан Джуан (статична медитация), свързани заедно, за да осигурят обединяването на вашата Ци и центрирането й по време на изпълнение на формата, завършва Едмонт.

Малко от богатата визитка на майстор Едмонт Будакян:

Той е изследовател, ученик и учител, приел за своя лична мисия да предаде 20-годишния си опит в света на Тай-Дзи Цюан.
Любовта му към бойните изкуства се заражда едва, когато е 7-годишен. От тогава Едмонт посвещава живота си в изучаването на самопознанието, самоосъвършенстването и преоткриването на тайнството, дълбоко вкоренено в същността на Тай-Дзи.

Едмонт Будакян се занимава с Тай Дзи от 18 години, като задълбочено изучава всичките му аспекти. Преминава през 2 от основните стилове – Ян Стил и Чън Стил, работа с голи ръце и с оръжия – традиционна форма, меч, сабя.
Регулярно посещава семинари с водещите инструктори в света. Медалист от републикански и европейски първенства.
С щедрост и от сърце е готов да предаде натрупаните знания и опит през годините.

Тай Дзи Цюан е обичан от десетки милиони практикуващи, които го разпространяват по целият свят. Той се превърна в най-популярният от всички китайски бойни изкуства, като осигурява забележителен принос за здравето на хората.

Тай Дзи Цюан се характеризира с плавни и отмерени движения, в него особено ярко е изразен оздравителния ефект на заниманията. Идеален за всяка възраст, за начинаещи, физически неподготвени хора, а също и за хора, които имат проблеми със ставите или гръбначния стълб.
Има силно изразени положителни ефекти върху здравето, като укрепване на костната и мускулната система, заздравяване на психиката, подобряване на имунната система и силно подчертан антистрес ефект.

Тай Дзи Цюан е уникален метод за релаксация и връзка с природата

Тай Дзи е философия в движение. Китайската философия от своя страна е тясно свързана с природните методи, фрагменти от които се срещат в основните им философски течения.
От тази взаимовръзка следват естествените и изпълнени с хармония, релаксация, както и дълбок вътрешен смисъл движения на Тай Дзи. Нека подчертаем – Тай Дзи Цюан е една уникална методика за релаксация и същинска връзка с природата, обяснява Едмонт. – Тъй като човекът е част от природата, той също е подвластен на природните закони.
Затова и практикуването на Тай Дзи го връща към неговите корени, позволява му да достигне до себе си.
Както и да се почувства, като частица от всичко заобикалящо го.

Контакти

E-mail:  budakyan@gmail.com

Сайт: http://taichibg.com 

Телефон за връзка: 0885 200 008

Доверете се на редовните класове по Тай Дзи с Еди – всеки петък от 19:00 часа в Пловдивски културен институт!

По време на практическата сесия „Тай Дзи Цюан – антистрес и релаксация“  Вие ще се фокусирате върху:

I.История и произход на Тай Дзи
– Представяне на основните стилове (направления)
– Здравословен и боен аспект

II. Философска основа
– Знакът на великия предел – Ин и Ян
– Връзката на И Дзин с Тай Дзи Цюан

III. Антистрес и релаксация
Заключение – Демонстрация на част от формата

С Еди можете да се срещнете в редовните му класове в Пловдивски Културен Институт:
Той Ви очаква, за да Ви подари прекрасно време ЗАЕДНО!

Място на провеждане:

Пловдив,
ул. Иван Перпелиев № 5
Пловдивски културен институт
032/66 44 33 или
0884 777 050

 

Тай Дзи Цюан – Всичко от света на Тай Дзи от здравословен аспект

 

За контакти тел:  0885 200 008
budakyan@gmail.com

Related posts

Leave a Comment