Респект към Роберто Фирмино, от него да се учат БГ- политиците и звезди – коментар на Митя ИВАНОВ, „Темпо Нюз“

Роберто Фирмино Барбоса де Оливейра, или само просто Фирмино!
Българските политици и управници и още всякаквите там спортни или музикални звезди да запомнят много добре името на този бразилски футболист на Ливърпул и на националния отбор на Бразилия.
Да го запомнят, защото бразилецът направи нещо, което едва ли някой от тях някога в съзнателния си живот би го направил…
Та този същият Роберто Фирмино е платил инкогнито 59 000 английски паунда (близо 130 000 лева!) за операцията на две бразилски деца – момченца, без да иска да се шуми и някой да научава за този благороден негов жест.
Без да знаят медиите или пък съотборниците му на „Анфийлд“ за това.
Интервенцията е спасила живота на тези две дечица… благодарение на Фирмино. Нападателят на Ливърпул никога досега не е говорил за този свой жест.
Никъде и пред никого досега. Историята обаче разказа наскоро щастливата майка на двете излекувани момчета.
Респект, Фирмино! Шапка ти сваляме!
Дано нашите политици и родни спортни и музикални звезди поне малко от малко се поучат от постъпката на бразилеца и голямото му сърце.
Иначе те ще бъдат първите, когато някой наш спортист прослави България, да го посрещнат и да се снимат пред медиите с него. За да кажат после, колко милеят за спорта у нас, а всъщност да е точно обратното… Защото преди това няма да го поканят и още по-малко да отидат при него… За да се заинтересуват при какви условия тренира и от какво има нужда.
Защо да го правят, като не им идва отвътре…
Та много от тях са се събличали по къси гащета само пред жена си, въпреки че се бият в гърдите колко са близки до спорта.
Не става само приказки, хора…
След като спортът в България от години е в девета глуха и отдавна, още от времето на „застоя“, комай е мръсна дума за нашите управници.
И никой не смята, а може би и не иска да го направи в България държавна политика. Така, както са го измислили и направили сигурно по-умни от нас…

Related posts

Leave a Comment