Как се манипулира общественото мнение?

Ноам Чомски е един от най-видните интелектуалци в наши дни. За него в. „Гардиън” пише: „Чомски се нарежда редом до имената на Маркс, Шекспир и Библията”. „Ню Йорк Таймс” отива още по-далеч в оценката си, определяйки го като „навярно най-важния жив интелектуалец”. Чомски е описван като човек, който се опълчва на социалната несправедливост, господството на големи корпорации и корупцията на правителствата.

Read More

Няма да повярвате! Вижте как изглежда едно белоруско селце 22 години след края на СССР

Няма да повярвате! Вижте как изглежда едно белоруско селце 22 години след края на СССР. Всеки, който попадне в това беларуско селце изпитва истински културен шок.  Знаейки  мащабите на мизерията в българските села, видяното изглежда нереално, пише worldtodaybg. com. Селцето Дараганово се намира на около 140 км. от Минск. Това не е богато беларуско село. Дараганово е най-обикновено, средностатистическо селце, не по-лошо и не по-добро от другите села в страната. А иначе част от красотата на селцето е скрита под снежната покривка.

Read More

Култовите бисери на големия Христо Стоичков! ЧРД и от нас, Ицо!

Големият Христо Стоичков празнува днес юбилей от 50 години и ви предлагаме едни от най-култовите му изказвания. Честит рожден ден и от нас, Ицо! Да си жив и здрав, приятелю! Голям си! Ето го неподправеният Ицо в пълния си блясък: „Аз го познавам. Той е люта пиперка като мен“, каза Стоичков за Валери Божинов. На 10 юли 1994 г. националният ни отбор по футбол постави на колене тогавашния световен шампион Германия, след като го победи с 2:1 на 1/4-финал в Ню Йорк и разплака немските звезди. В деня преди мача…

Read More