Нов съвременен кабинет в иновативното ОУ „Елин Пелин“ за новата учебна година

С разширена съвременна материална база посрещнаха новата учебна година ученици и преподаватели от иновативното основно училище „Елин Пелин“, съобщава информационна агенция „Темпо Нюз“. Изцяло нова класна стая и съвременен кабинет бяха открити официално от кмета на район „Западен“ Димитър Колев и директора на учебното заведение Татяна Вангелова.

Кабинетът се намира в сградата на бившата социална служба в района и ще бъде изключително полезен за училището, което работи на едносменен режим на обучение. Разширяването на материалната база стана факт, след като директорът Татяна Вангелова поиска от районното кметство за реконструкция и ползване на изоставената сграда, в която допреди две години се помещаваше служба „Социално подпомагане“.

Със съдействието на кмета Димитър Колев, това вече е факт. Основен двигател зад идеята пък са родителите на децата, които помогнаха сериозно, за да може днес учениците от 4 клас да се обучават в чисто нов кабинет.

„Празникът по повод откриването на новата учебна година за нас бе по-специален, защото тържеството се пренесе в новата сграда, приютила един от четвъртите класове. Инициативата на родителите и подкрепата на общинската администрация и лично на кмета на район „Западен“ – Димитър Колев, направиха възможно разширяването на сградния фонд, което позволи запазването на едносменния режим, обясни директорът на училището Татяна Вангелова – Традиционно високият прием на ученици през последните години се запази и през новата учебна година. Три паралелки първокласници положиха клетва за вярност и принадлежност към голямото елинпелиновско семейство“.

Предвижда се в бъдеще да бъде направена още една иновативна стая, която също се намира в сградата на бившата социална служба.

Related posts

Leave a Comment