С народностни традиции и с иновации посрещнаха новата учебна година в иновативното ОУ „Елин Пелин“

Щастливи детски очи, много усмивки, веселие и емоции, блясък в лицата на ученици и учители, стилна програма, неподправена радост и пъстроцветен празник. Тези няколко думи най-кратко описват първия учебен ден в иновативното пловдивско училище „Елин Пелин“, град Пловдив .Точно в 9 часа дворът на школото се напълни с родители, ученици и гости, част от които пременени в народни носии или в облекла с традиционните народни шевици и мотиви. За откриването на новата учебна година на гости на ОУ „Елин Пелин“ дойдоха заместник областният управител на област Пловдив и бивш възпитаник на училището, Евелина Апостолова, Димитър Колев – кмет на район „Западен“ и доц. Стефан Шилев – директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Тържеството премина под мотото „Традиционно и иновативно – ръка за ръка“. С него преподаватели и ученици апелираха са съхраним българското, като бъдем модерни. Точно затова на празника  присъстваха толкова много хора с елементи от българска носия, което бе акцентът в него и посланието му.
Дрескодът направи събитието още по-тържествено, а сценарият разкри как съчетанието между иновативно и традиционно помага за повишаване на качеството на образованието.  „Този тържествен ден стана още по-специален, когато празникът се пренесе в новата сграда, приютила един от четвъртите класове. Инициативата на родителите и подкрепата на общинската администрация и лично на кмета на район „Западен“ – Димитър Колев, направиха възможно разширяването на сградния фонд, което позволи запазването на едносменния режим, обясни директорът на училището Татяна Вангелова – Традиционно високият прием на ученици през последните години се запази и през новата учебна година. Три паралелки първокласници положиха клетва за вярност и принадлежност към голямото елинпелиновско семейство“.

Кулминация на празника беше изпълнението на песента „Юначе, лудо и младо“ от Лидия Леонидова под съпровод на гайдаря Манол Карадимов от фолклорния ансамбъл на Народно читалище „Гого Мавров“.

Директорът на училището, Татяна  Вангелова първа даде начало на учебната 2019-2020 година и под звънкия глас на училищната камбана стотици ученици прекрачиха прага на училището.

На добър час!
Напред науката е Слънце!

 

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ ОТ СНИМКИ

Related posts

Leave a Comment