Близо 50 000 пловдивчани и милиони онлайн коронясаха Пловдив за Европейска столица на културата

Голямото събитие, мечтата на вековния Пловдив се сбъдна. Близо 50 000 пловдивчани и над 3 милиона пред телевизионните екрани и интернет съпреживяха момента, в който Пловдив бе коронован за Европейска столица на културата.

Единственият български град, носител на титлата, представи уникален спектакъл и истински празник за очите и сърцето на хората, обичащи го, а финалът бе повече от забележителен – 10-минутна заря под съпровода на великата Валя Балканска.

Въпреки критиците и критикарите, въпреки нескритата завист от другите големи градове у нас, пловдивчани отно одоказаха, че са еднинни. Доказаха, че трябва да се гордеят с високото признание за вековния ни исторически град.

Зрелищното откриване на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата, пък се превърна в централното събитие за България.

Да споделят радостта ни пристигна и голяма част от политическия елит на страната и Европа, а гордият домакин кметът Иван Тотев не пропусна да подчертае, че ключовата дума днес е ЗАЕДНО.
Той благодари на всички, допринесли за подготовката на историческата 2019-та година; благодари на всички, дали своя белег, своята следа и отпечатък и най-важното – той благодари на всички пловдивчани, без които нищо случващо се не би имало смисъл.

„Уважаеми съграждани, за мен е огромна привилегия и чест да бъда кмет на този град“, обърна се към хилядите край сцената Тотев.

„Нека ЗАЕДНО оставим своята следа в културната история на Обединена Европа! Благодаря Ви и на добър час!“

Пищният спектакъл “Ние сме всички цветове“ даде старта на една велика  за града ни и за България година.

Всички пловдивчани живеем в един развиващ се непрекъснато около нас град, но цялото това развитие би било безсмислено без пловдивчани, каза Тотев.

Всички станаха част от невижданото досега шоу в сърцето на града, продължило няколко часа, а празнествата после се преместиха и в Цар-Симеоновата градина, където избухна ново прекрасно огнено шоу на Пеещите фонтани, което  заплени пловдивчани и гостите на града. Въпреки студеното време много хора заеха места около фонтаните, за да се насладят на една огнена магия.

Честито, Пловдив!

Честито и от нашия екип, пловдивчани!

Гордейте се, че живеете, работите и творите в най-великия град в България, та дори и в Европа!

С любезното съдействие на Plovdiv24.bg

 

Related posts

Leave a Comment