Бащиците гласуват отпускането на 15 млн. лева за стадион „Пловдив”

Градската власт иска да реши  бързо съдбата на стадион „Пловдив”, като гласува отпускането на солидна сума. Още тази седмица се очаква Общинският съвет да гласува 15 млн. лева за проектирането и изграждането на първия етап от стадион „Пловдив”.
Средствата ще бъдат разпределени в няколко бюджетни години, а целта е съоръжението да бъде върнато към живот до две години.

Веднага след гласуването ще започнат и процедурите по обществената поръчка, стъпвайки на идейния проект, като по предварителни данни те ще отнемат 1 година, уточнява сайтът  Трафик Нюз.

Обществената поръчка ще бъде за етап едно, който включва  изпълнение на нови стоманобетонни трибуни на мястото на земнонасипните; най-малко 10% от седящите места на стадиона да са осигурени за поддръжниците на гостуващия отбор в изолирана и безопасна зона на трибуните; ремонт и осъвременяване на лекоатлетическа писта и прилежащите и площи, съгласно изискванията на ИААФ; реконструкция и основен ремонт на централен блок /ложа/ на сектор „А“ и нова козирка над него,  съгласно изискванията на УЕФА и ФИФА.

С реализирането на този етап  то стадионът ще може да вземе Акт 16 и на него да се провеждат мачове от вътрешното първенство и в европейските клубни турнири на УЕФА /първи и втори квалификационен кръг/.

Освен това Община Пловдив ще пусне конкурс за най-големия многоетажен паркинг до градския стадион, като той може да побере до 1000 коли. Теренът от 9,5 декара позволява огромното съоръжение, като идеята на градските власти е първото ниво да остане за търговски площи и пазарът да се запази.

Related posts

Leave a Comment