Строят нов модерен спортен център в Пловдив

Нов спортен център ще бъде направен в Пловдив върху зала „Дунав”, която се намира в район „Северен”. Община Пловдив е пуснала обществена поръчка за 4,3 млн. лева с ДДС, като проектът предвижда сегашната зала да бъде съборена. Реализирането на новия комплекс му ще се осъществи на два етапа:

Първи етап – проектиране на нов многофункционален спортен комплекс, зала, обслужващи и спомагателни помещения и благоустрояване на прилежащата площ в рамките на имота;

Втори етап – разрушаване на съществуващата сграда и изпълнение на строително-монтажни работи по благоустрояване на прилежащата площ, изграждане на спортни игрища, заведени, детски площадки, зони за рекреация и други.

В началото на годината Общинския съвет гласува 4  млн. лева за направата на залата, като 1,5 млн. лева са предвидени в този бюджет, останалата сума ще се плати догодина.

По думите на кмета Иван Тотев се търси концепция, като на Младежкия център край Гребната база.  Освен новата зала към нея ще има прилежащи поне две мултифункционални игрища отвън. В момента там тренира пловдивският тим по аеробика АМД, както и други по-малки формации.

Сред спортовете, които ще могат да се практикуват са волейбол, футбол, художествена гимнастика, спортна аеробика, различни видове танци и спортове. На игрищата отвън ще се практикува и футбол и тенис.

Очаква се до края на годината да започне изграждането на залата.

Related posts

Leave a Comment