3000 пяха и танцуваха с кралете на фламенкото „Джипси Кингс“ на феста в Банско

Митя ИВАНОВ,
специален пратеник на „Темпо Нюз“

Кралете на фламенкото – „Джипси Кингс“, вдигнаха на крака близо 3000 зрители в Банско, като ги накараха да пееят, танцуват и се забавляват с тях до ранните часове на днешния ден. Това стана по време на концерта на световноизвестната и фламенко банда в Банско, който бе кулминацията в програмата на 21-ия Международен джаз фестивал в курортното градче.

Легендарният френски състав излезе на фестивалната сцената воден от прочутия Пако Балиардо, който е бил част от оригиналния състав на бандата в близкото минало.
По-младите попълнения на групата – синове и братовчеди на двете фамилии Рейес (Reyes) и Балиардос (Baliardos ), обаче не му отстъпваха и дадоха всичко от себе на сцената. Така те нагледно доказаха, че достойно продължават традициите на звездния състав.
В прохладната вечер в подножието на Пирин планина, феновете станаха свидетели на невъобразимо шоу на бандата и се насладиха на виртуозните им изпълнения.
Очакваната истинска фламенко фиеста взриви центъра на Банско, а купонът продължи до ранни зори днес.
С неповторимите си изпълнения „Джипси Кингс“ не само взривиха Банско, но и показаха защо от години бандата си е спечелила реномето на световна музикална топформация – най-добрата група за фламенко, салса, каталан румба, съчетани с класическа поп и рок музика.
Френската банда развива и сега стила си чрез непрестанното свирене на китарите, предавано като наследството от поколенията преди тях.
Днес обаче групата допринася с нови елементи към фламенко музиката и я зареждат с нови горещи емоции.
Музикантите от Арл и Монпелие в Южна Франция пяха на различни езици – на андалуски испански, френски, каталан, както и на езика гитане – смес от испански, френски и чешки, но всички ги разбираха.
Защото пяха на най-универсалния език – езикът на музиката и магическите звуци.
Свиреха виртуозно 2 часа, а с неподражаемата банда феновете пяха хитове като „Bamboleo“, „Djobi Djoba“, „Volare“, „Un Amor“ и още много други.
С това пък спечелиха сърцата на музикантите, които след концерта признаха, че Банско има своята прекрасна магия и вече са се влюбили в България завинаги.

Related posts

Leave a Comment