Над 150 триатлонисти от България и чужбина идват за международния турнир „Купа Пловдив –ТриЕкстрийм“

Над 150 елитни триатлонисти от България и чужбина пристигат в Пловдив за силния международен турнир „Купа Пловдив –ТриЕкстрийм“.

Състезанието стартира утре – 5 август, на северната страна на Гребната база в града и ще се проведе за осма година.
Освен най-добрите български триатлонисти, на старта се очаква утре да застанат и състезатели от Турция, Гърция, Сърбия, Македония, Унгария, Русия и Бразилия.

„Очертава се силно състезание. Турнирът е открит за участие, така че в него могат да участват освен състезатели, но и всички граждани и гости на града в различните дистанции на състезанието. За най-изявените са предвидени много предметни награди и томбола, обясни главният треньор на „Три Екстрийм“ Даниела Камбурова – Александрова, главен организатор на надпреварата.

Тя добави, че всички участници в стартове „Елит“ ще получат индивидуален комплект със състезателен номер, рекламна фланелка на турнира, плувка, времеизмерване, медал и грамота за участие, както и специални награди.

Купа Пловдив –ТриЕкстрийм“ ще се проведе в четири старта за пет възрастови групи, като при по-големите – над 18 години, състезанието ще бъде на олимпийската дистанция 1500 метра плуване, 40 км колоездене и 10 км бягане.

Регистрацията на участниците в първия старт от дистанции 1500 метра /40 км колоездене, 10 км бягане и 5 км плуване/ е от 8 до 9 часа утре – в деня на състезанието, уточниха организаторите.

Регистрацията на участниците в следващите стартове ще бъде от 9.30 до 10,30 часа също в деня на състезанието, допълниха организаторите.

В 9 часа утре сутринта е откриването на състезанието. В 9,30 часа е стартът за „Купа Пловдив – ТриЕкстрийм”, а в 14 часа е масовият старт.

Related posts

Leave a Comment